Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
1,5 dl olaj
1 tk. só
6 tk. cukor
1 élesztő
darált dió cukorral és fahéjjal elkeverve
pici vaj
pici olaj a kenéshez
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrom, ha szükséges kevés lisztet tehetünk hozzá. Kelesztem lefedve meleg helyen háromnegyed órát. Deszkán kinyújtom a tésztát és megkenem étolajjal, majd rászórom a fahéjas-diós-cukros keveréket, feltekerem szorosan és ujjnyi vastagságra felszeletelem. Egy nagy tepsit kivajazok és szorosan egymás mellé fektetem a csigákat. Kicsit bekenem a tetejét olajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütöm. Én most mini csigákat készítettem és a tészta fele diós-fahéjas a másik kakaóscsiga.