Hozzávalók:
50 dkg liszt
1egész tojás + 1tojás sárgája
10 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
30 g élesztő
6 ek cukor
1 citrom lereszelt héja
1 ek vanília aroma
csipet só
cukor
darált dió
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk Addig kelesztjük, míg kétszeresére nő, ez kb 1/2-1 óra.
Majd ügyesen kinyújtjuk 2-3 mm-re.
Lekenjük langyos meleg tejjel, gazdagon megszórjuk az előre elkészített diós-fahéjas cukros keverékkel.
De ez szabadon választható.
Feltekerjük mint a bejglit.
Ismét várunk fél órát, majd másfél ujjnyi darabokat vágva sütőpapiros tepsire helyezzük.
Letakarjuk, meleg helyen ismét fél óra pihentetés.
A sütőt 180 C-ra állítjuk és 15-20 perc alatt készre sütjük.
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk