Diós és kakaós kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Diós és kakaós kalács

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1,5  dl langyos, cukros tej
10 dkg cukor
10 dkg vaj, vagy margarin felolvasztva
3-4 dl langyos tej
15 dkg darált dió
7 dkg kakaópor
30 dkg porcukor
10 dkg vaj margarin felolvasztva
1 tojássárga a kenéshez

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben.  A liszthez hozzáteszem az olvasztott  vajat, vagy margarint, hozzáadom a cukrot, a  felfuttatott élesztőt, majd annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjak.
Géppel jól kidagasztom, duplájára kelesztem. Amikor megkelt, 2 részre osztom,  majd négyzet  alakúra nyújtom a tésztát és megkenem olvasztott vajjal, vagy margarinnal. Egyiket megszórom a darált dió és a  porcukor felének keverékével, a másikat a kakaópor és porcukor másik felének keverékével.  Feltekerem, végeit benyomkodom, zsírozott gáztepsibe rakom, egymás mellé a rudakat és még 20 percig  a tepsiben is kelesztem. Megkenem tojássárgával, utána  előmelegített sütőben  világosbarnára sütöm.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós és kakaós kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!