Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1,5 dl langyos, cukros tej
10 dkg cukor
10 dkg vaj, vagy margarin felolvasztva
3-4 dl langyos tej
15 dkg darált dió
7 dkg kakaópor
30 dkg porcukor
10 dkg vaj margarin felolvasztva
1 tojássárga a kenéshez
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben. A liszthez hozzáteszem az olvasztott vajat, vagy margarint, hozzáadom a cukrot, a felfuttatott élesztőt, majd annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjak.
Géppel jól kidagasztom, duplájára kelesztem. Amikor megkelt, 2 részre osztom, majd négyzet alakúra nyújtom a tésztát és megkenem olvasztott vajjal, vagy margarinnal. Egyiket megszórom a darált dió és a porcukor felének keverékével, a másikat a kakaópor és porcukor másik felének keverékével. Feltekerem, végeit benyomkodom, zsírozott gáztepsibe rakom, egymás mellé a rudakat és még 20 percig a tepsiben is kelesztem. Megkenem tojássárgával, utána előmelegített sütőben világosbarnára sütöm.