Diós-csokoládés kocka.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gizi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

24 x 18 cm-es tepsihez:
Tészta:
25 dk liszt
12,5 dk margarin
1 tojás
3-4 ek víz
Töltelék:
12,5 dk csokoládé(magas kakaótartalmú)
12,5 dk margarin
3 tojás
20 dk porcukor
15 dk liszt
10 dk dió
2 cs vaníliás cukor
rumaroma
reszelt narancshéj

*

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a tojást és kanalanként a vizet.(lehet nem lesz szükség mind a 4 kanál vízre)
Gyors mozdulatokkal összegyúrni, majd 10 percre a hűtőbe tenni pihenni.
A tepsit kibélelni sütőpapírral és belehelyezni a kinyújtott tésztát úgy, hogy a szélét is befedje. Sütőpapírt tenni a tészta tetejére és valamilyen nehezéket önteni rá.(én rizst tettem bele)
Előmelegített sütőben, közepes lángon 10 percig elősütni. A sütőből kivéve a nehezéket eltávolítani és hűlni hagyni a tésztát.
Töltelék:
A margarint és a csokoládét gőz fölött felolvasztani, majd langyosra hűteni.
Ha már csak langyos hozzákeverni a cukrot, a rumaromát, a reszelt narancshéjat és egyesével az egész tojásokat. Végül belekeverni a lisztet és a darabokra vágott diót.
Ezt a masszát ráönteni az elősütött tésztára.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 percig sütni.(én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem) Nem szabad nagyon kiszárítani.
Tálaláskor a tetejét olvasztott fehér csokoládéval díszítettem. Lehet mellé lekvárt, fagylaltot vagy tejszínhabot kínálni.

Diós-csokoládés kocka.