Hozzávalók:
Diós csokis tallér (Moszkauer)
Hozzávalók: 10 dkg dióbél 12 dkg cukrozott narancshéj 10 dkg kristálycukor 5 dkg vaj 0,5 dl főzőtejszín 1 púpozott evőkanál liszt
A tepsi kikenéséhe: vaj, liszt
A bevonáshoz 20 dkg étcsokoládé
*
Elkészítés:
A diót durvára vágjuk.
A cukrozott narancshéjat ledaráljuk.
Egy lábasba tesszük a cukorral, vajjal és a tejszínnel.
Kevergetve felforraljuk.
Beleszórjuk a lisztet, eldolgozzuk, ha újra forr lehúzzuk a tűzről.
A masszát tölcsér nélküli nyomózsákba tesszük és az előkészített tepsikbe malmocskákat púpozunk.
180 C-fokos sütőben 8-10 percet sütjük.
A bevonáshoz a csokoládét vízgőz fölött fölolvasztjuk, majd a korongok sima oldalát bevonjuk vele.
Jól zárható fém dobozban 2 hétig is eláll.