Diós csokis tallér (Moszkauer)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Melinda

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Diós csokis tallér (Moszkauer)

Recept leírás:

Hozzávalók:

Diós csokis tallér (Moszkauer)
Hozzávalók: 10 dkg dióbél 12 dkg cukrozott narancshéj 10 dkg kristálycukor 5 dkg vaj 0,5 dl főzőtejszín 1 púpozott evőkanál liszt
A tepsi kikenéséhe: vaj, liszt
A bevonáshoz 20 dkg étcsokoládé

*

Elkészítés:

A diót durvára vágjuk.
A cukrozott narancshéjat ledaráljuk.
Egy lábasba tesszük a cukorral, vajjal és a tejszínnel.
Kevergetve felforraljuk.
Beleszórjuk a lisztet, eldolgozzuk, ha újra forr lehúzzuk a tűzről.
A masszát tölcsér nélküli nyomózsákba tesszük és az előkészített tepsikbe malmocskákat púpozunk.
180 C-fokos sütőben 8-10 percet sütjük.
A bevonáshoz a csokoládét vízgőz fölött fölolvasztjuk, majd a korongok sima oldalát bevonjuk vele.
Jól zárható fém dobozban 2 hétig is eláll.

Diós csokis tallér (Moszkauer)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós csokis tallér (Moszkauer)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!