Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
5 dkg vaj
1 tojás
1/2 citrom reszelt héja
1/2 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
3 evőkanál cukor
kb 3 dl tej
Töltelék:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
kevés őrölt fahéj
annyi tej, hogy jól kenhető masszát kapjunk
*
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk.
Keverőtálba tesszük a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, a csipet sót és kevés cukrot.
Annyi tejjel dolgozzuk össze, amennyit felvesz és hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
Összegyúrjuk, majd 30 percig letakarva kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket darált dióból, a reszelt citromhéjból, a vaníliás cukorból, cukorból és annyi tejből, hogy jól formálható masszát kapjunk.
Fél ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán a tésztát és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket.
Ezután felcsavarjuk a tésztát, majd bő, ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, köztük nagyobb helyet hagyva, a tetejüket megkenjük felvert tojással és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

