Hozzávalók:
Ezt a receptet főleg paleosoknak ajánlom, de fogyókúrázóknak, vagy cukorbetegeknek is ajánlott.
Bögre mérete: 2.4 dl
1/2 bögre ghee (tisztított vaj),vagy oliva
1/2 bögre holland kakaópor
6 tojás
1 bögre nyírfacukor
1/2 tk. só
1/2 tk. vanília
1 ek. rum, vagy rumaroma
1/2 bögre átszitált (bolti) kókuszliszt (interneten szoktam rendelni a bioboltból)
1 bögre vágott dió
1-2 kocka étcsoki (90%)
mazsola tetszés szerint
*
Elkészítés:
Egy nyeles edényben felolvasztom a gheet és a kakaóport, hagyom kihűlni.
Egy edényben összekeverem tojásokat a cukorral, sóval és vaníliával, majd hozzákeverem a kakaósmasszát.
Az átszitált bolti kókuszlisztet is jól eldolgozom a tésztába csomómentesre, majd beleszórom a vágott diót, rumban áztatott mazsolát és a csokidarabokat. Kicsit összekeverem és sütőpapírral bélelt őzgerincbe öntöm a masszát.
Előmelegített sütőben 175 fokon sütöm 35 percig. Tűpróba.
Kiveszem a sütőből, lehúzom a sütőpapírt és hagyom kihűlni, majd szeletelhető.
Ezt a sütit készítettem el ünnepekkor is magamnak, a családnak és barátoknak is ízlett. A kókuszliszt nem egyenlő a kókuszreszelék ledarált örleményével, akkor más az állaga az egésznek, a bolti kókuszlisztet neten szoktam rendelni. Szinte semmi kalória nincs benne, egészséges és más liszteket lehet vele helyettesíteni.