Diós-almás sütemény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ágica4

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Diós-almás sütemény

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
4 tojás
1 bögre cukor /2 dl /
2dl étolaj
másfél bögre liszt
1 sütőpor
pici fahéj
4 alma
10 dkg durvára vágott dió

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A 4 tojássárgáját habosra keverjük 1 bögre cukorral, hozzáadunk 2 dl étolajat, másfél bögre lisztet, 1 sütőport, fahéjat és 4 almát, vastag szeletekre vágva, végül a tojások felvert habját.
Zsírozott tepsibe öntjük, tetejére darabolt diót szórunk, és megsütjük.
Olvasztott csokival leöntjük a tetejét, de porcukorral is nagyon finom.
Tipp.
Fahéj helyett használhatunk Lucullus ízes-almás fűszerkeveréket, ami rendkívül finommá teszi, fél csomag elég hozzá.
Akkor viszont érdemes az alma szeleteléssel kezdeni, a fűszerkeverékkel megszórni, és addig állni hagyni, míg a tészta összeállítása készül.

Diós-almás sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós-almás sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!