Hozzávalók:
Hozzávalók:
– 12,5 dkg vaj
– 12,5 dkg cukor
– 20 dkg liszt
– 3 tojás
– fél cs. sütőpor
– 1. cs. van. cukor
– 2 kisebb alma
– 4 ek. tej
– fél marok dió
– 2 csipet só
– 2tk. fahéj
– fél tk. szerecsendió
– fél tk. őrölt szegfűszeg
– 1 citrom héjja
*
Elkészítés:
A vajat habosra verjük a cukorral, sóval, majd bele törjük a tojásokat, tejet, és jól elkeverjük, majd ebbe szitáljuk bele a lisztet, fahéjt, szerecsendiót, szegfűszeget, sütőport.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd apróra vágjuk, és ezt is a masszához keverjük.
Jól eldolgozzuk.
Az almákat megpucoljuk, és kockára vágjuk, és laza mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
A tortaformát vékonyan kivajazzuk, kilisztezzük, és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben, 170fokon, 30percig sütjük.
Tipp : Fel lehet dobni még egy narancs reszelt héjával, vagy esetleg egy narancs levével, de akkor nem kell bele a tej.