Hozzávalók:
6 db tojás, 6 e,kanál porcukor, 4 e.kanál liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 e.kanál kakópor
krém: 30 dkg darált dió, 3 dl habtejszín, 2 ekanál rum, csipet fahéj
tetejére 16db fél szem dió, kb 1 dl habtejszín
*
Elkészítés:
A tojásfehérjéket habbáverem, majd hozzáadom a sárgákat amit a porcukorral habosra kikevertem.
Majd a liszttel elkevert kakaóport a szódabikarbónával.
Egy tortakarika alja nagyságú szilikonos sütöpapírt kivágtam, beletettem a formába és arra tettem a masszát, 180 fokra előmelegített sütőbe, majd 10 perc itán 170 fokra visszavettem.
Tűpróbáig sütöttem.
Ha kész kihűl és 3 karikára vágtamA tejszínhabot felvertem és a dióval meg a rummak kikevertem és a lapok közé töltöttem, Maradt még a külsejére is, de csak a következő napon díszatettem.
Nagyon finom lett!