Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg rétesliszt
25 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg zsír
10 dkg darált dió
6db tojás
2 dl tej
2db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 cs sütőpor
A krémhez:
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
*
Elkészítés:
A tojásokat üssük  egy tálba, és keverjük  habosra a cukorral és a vaníliával. Rakjuk hozzá a tejet, a reszelt citromhéjat, az egyik citrom levét  ,zsírt és az olvasztott vajat. Jól dolgozzuk  össze, majd forgassuk  bele a sütőporral és  dióval vegyített liszteket .Rétes liszt azért kell így lágyabb a tészta .Egy tejföl sűrűségű masszát kapunk.
Simítsuk  a masszát sütőpapírral bélelt formába,a másik citrom  darabokat apróra vágva közé rakjuk  és toljuk forró sütőbe. Süssük meg 160 fokon  40 perc alatt. Mielőtt kivennénk  a sütőből, teszteljük tűpróbával.
Ha kihűlt ketté vágjuk és közben elkészítjük a krémet.
A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk és hozzáadjuk a krémhez, összedolgozzuk. A süteményt megkenjük a krémmel, figyeljünk rá, hogy a tetejére is jusson. Megszórjuk a dióval  majd szeleteljük.
				
															
															