Diókrémes kávés sütemény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Diókrémes kávés sütemény

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
6 tojás
14 dkg cukor
14 dkg darált dió
1,5 ek liszt
1 csomag sütőpor
rumaroma
A krémhez:
25 dkg vaj
2 tojássárgája
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 tk instant kávépor
3 ek tej
15 dkg darabokra vágott dió
Tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 tk vaj

*

Elkészítés:

A tésztához a tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojássárgájákat is beledolgozzuk.
A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával ízesítjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük.
Ezalatt megcsináljuk a krémet.
A vajat kikavarjuk.
A cukrot a tojássárgájákkal habosra keverjük.
A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk.
A krémet lassanként adjuk a vajhoz, folyamatosan kavargatjuk.
Majd a vágott diót is belekeverjük.
A tészta tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük.
A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.
Hűtőbe tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.

Diókrémes kávés sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diókrémes kávés sütemény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!