Hozzávalók:
tészta:
8 db tojás
8 púpozott ek rétesliszt
8 púpozott ek cukor
8 evőkanál víz
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
krém:
15 dkg dió
10 dkg porcukor
500 g tejföl (3 kis pohár)
tetejére:
80 dkg eper
2 csomag tortazselé (eper ízű)
*
Elkészítés:
A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítem.
Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig kavarom, majd elkeverem benne a vizet.
Ezután fokozatosan hozzákeverem a liszt sütőpor és só keverékét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ( 38x30cm ) öntöm, és az előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütöm.
Tűpróbával ellenőrzöm.
Ha megsült a tészta, a sütőpapírt még melegen eltávolítom róla.
A krémhez a diót megdarálom, és elkeverem a többi hozzávalóval.
A kihűlt tésztát tálcára helyezem, és megkenem a krémmel.
Az epret megmosom, lecsepegtetem, félbevágom, és vágott felükkel a krémre helyezem.
A tortazselét a tasakon lévő leírásnak megfelelően elkészítem, és bevonom vele a süteményt.
1 órára hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon a zselé, utána tetszőlegesen szeletelem.
http://karcsifozdeje.
blogspot.
hu/2015/04/diokremes-eper-szelet.
html