Hozzávalók:
piskótához
6 DB TOJÁS…..
12 DKG CUKOR…
12 DKG LISZT…
FÉL SÜTŐPOR
piskóta megkenéséhez
10 EVŐKANÁL BARACKLEKVÁR
a piskóta tetejére a krémhez
20 DKG PORCUKOR…..
25 DKG MARGARIN……
FÉL DL FEKETE KÁVÉ……
1 DL RUM……
30 DKG DARÁLT KEKSZ…..
15 DKG DARÁLT DIÓ…….
DÍSZÍTÉS
3O DKG CSOKIFORGÁCS
*
Elkészítés:
tészta
A 6 TOJÁSSÁRGÁJÁT KIKEVERJÜK A CUKORRAL MAJD A FEHÉRJÉT KEMÉNY HABBÁ VERJÜK.. A LISZTET ELKEVERJÜk A SÜTŐPORRAL..A KIKEVER TOJÁSSÁRGÁHOZ ADJUK A LISZTET MAJD ÓVATOSAN A hABOT IS BELEKEVERJÜK…..TŰPRÓBÁIG SÜTJÜK…..
krém
A PORCUKROT KIKEVERJÜK A MARGARINNAL MAJD AZ ÖSSZES HOZZÁVALÓVAL EGYÜTT ÖSSZEDOLGOZZUK…..
a piskótát ketté vágjuk és megkenjük a lejvárral majd a tetejére símitjuk a krémet és megszórjuk csokiforgáccsal