Hozzávalók:
- 5 tojás
 - 8 ek. (búza)dara
 - 20 dkg füstölt sajt (reszelve)
 - 20 dkg darált dió
 - 2 tk. házi vegamix
 - 1 kk. őrölt kömény
 - 1 kk. őrölt pirospaprika
 - 5-6 gerezd fokhagyma (reszelve)
 - olaj a sütéshez
 
Elkészítés:
Ronda?
De finom!
A tojásokat összekeverem a (búza)darával (legjobb előző este), de legalább 1 órát álljon.
Ezután a többi hozzávalóval összedolgozom.
Vizes kézzel kolbászkákat formálok a masszából.
Egy nagy lábosban, meleg olajban egymás mellé rakom, majd körbeforgatva kisütöm őket.
Ha kissé pirosra sülnek, felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje.
Fedő alatt, kislángon (lemezen), gőzben főzöm, amíg elfővi a vizet.
Párolom.
Kiszedem, hűtőben sokáig eláll, 2-3 nap után még finomabb!
Főzelékhez, salátával, almával vagy szőlővel is fogyaszthatjuk.
				
															
															