Hozzávalók:
Tésztához: 30 dkg
15dkg vaj
2dkg élesztő
50ml langyos tej
1g cukor
4 tojássárgája
1ek porcukor
1 késhegynyi sütőpor
Töltelékhez: 15 dkg
12dkg porcukor
1cs vaniliáscukor
4db tojásfehérje
baracklekvár
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben,közben a lisztet elmorzsoljuk a vajjal.Hozzátesszük a többi összetevőt a felfutott élesztőt,és rugalmas tésztává dolgozzuk
.3 részre osztjuk,és egyenként 2mm vastagságú téglalappá nyújtjuk.Közben a sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A lapokat baracklekvárral megkenjük,2 szélét feltekerjük,de nem teljesen,mert közepére fog kerülni a diós hab.Beletesszük a tepsibe a tésztarudakat.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük,és óvatosan belekeverjük a cukros diót.Ezt a habot szépen elosszuk a 3 rud közepére.
25 perc alatt megsütjük,ha kihült felszeleteljük,porcukorral meghintjük.