Hozzávalók:
Piskóta: 8 db
Krém: 6 dl
Díszitéshez: pucolt dió ( fél vagy negyed darabok)
*
Elkészítés:
A 8 tojásból szokott módon piskótát készítek. Kiszírozott és lisztezett torta formába sütöm kb. 50 percig.
Krém: A tejből, cukorból és a pudingporból pudingot készítek. Ha kihűlt hozzá keverem a rámát, a vaníliás cukrot, a darált diót és a rumot vagy rumaromát.
A piskótát 3 lapra vágom. A lapokat egyenként megkenem a dió krémmel. Majd kivűlről is bekenem.
Annyi krémet hagyok, hogy díszíteni tudjam, + félbe vagy negyedbe vágott diót is használok a díszítéshez. Az oldalát durvára vágott dióval szórtam be.
A képen látott módom még az alkalomhoz illően itt élő orchideát is használtam, de készítettem már élő rózsával is.