Dió torta fehér csokis krémmel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Dió torta fehér csokis krémmel

Recept leírás:

Hozzávalók:

A torta alaphoz: 6 tojás

*

Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojásoskt,a fehérjéből kemény habot verünk.A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízel,vaniliás cukorral.Összeforgatjuk a diót a liszttel,hozzákeverjük a sárgákhoz majd fakanállal a felvert habot..Kerek torta formába öntjük a forma aljába sütőpapírt teszünk vagy vajazzuk és liszttel meghintjük a formát.180 fokon megsütjük tűvel ellenőrizzük hogy kész van-e.Kicsit hagyjuk hűlni majd kivesszük a formából 3 felé vágjuk és töltjük a krémmel!Krém:gőz fölött felolvesztjuk a csokit mikor hült egy kicsit hozzákeverjük a mascarpónét!A hulalát felverjük a habfixálóval ,majd a két krémet összekeverjük ezzel töltjük a tortánkat!

Dió torta fehér csokis krémmel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Dió torta fehér csokis krémmel