Hozzávalók:
15 dkg lencse
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
2 szelet karalábé
1 db közepes hagyma
2 cikk fokhagyma
1 db babérlevél
1 vékony karika citrom
3 dkg vaj
1 csokor petrezselyem zöld
só
szükség szerint pár csepp citromlé
*
Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatjuk,
A vajon az apróra vágott hagymát és a szétzúzott fokhagymát megdinszteljük.
A felkarikázott zöldségeket beletesszük és ezeket még 10 percig fedő alatt-néha megkeverve- pároljuk.
Következik a lencse, a babérlevél és a citromkarika. Ezekkel jól átkavarjuk, megsózzuk és 1,5 liter vízzel felöntjük.
Pár perccel az elkészülte előtt hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet.