Hozzávalók:
25 dg / nekem ez egy pohár/ hántolt koles
3 pohár víz, pici só
10 dg rétesliszt
4 tojás
2,5 dcl tejszín
2 evokanál édesíto
pár csepp vanília aroma
*
Elkészítés:
A receptet Rita konyhájából lestem el, kicsit átvariáltam, mint mindig. Koszonom az otletet.
A hántolt kolest párszor jól átmostam, majd olajon megpirítottam, picit sóztam, felontottem három pohár vízzel és puhára foztem, majd hagytam kihulni.
Ha már kihult, villával jól átkevertem, hozzászórtam a lisztet, a tejszínben elkevert tojások sárgáját, az édesítot és a vanília aromát.
A tojásfehérjékbol kemény habot vertem, hozzákevertem a kolesmasszához.
Kivajazott tepsibe ontottem, majd húsz perc alatt megsutottem. Kozben párszor megszaggattam, pirosra sutottem. Ez légkeveréses sutoben 20 perc volt.
Ritának nagyon igaza volt, sokkal finomabb mint a darából készult smarni.
Mivel én nagyon szeretem a dia- baracklekvárt, azzal ontottem nyakon, de ez csak ízlés kérdése.
Gyors, kiadós és egészséges édesség.
A tepsi mérete 25×33 cm volt.