Hozzávalók:
1 bogre koles /nálam 25 dg
1 bogre víz
1 bogre tej
pici só, Xilit vagy édesíto
5 dg vaj
10 dg mazsolya
25 dg túró
3 tojás
vanília aroma,
200 gr savanyú tejfol
3 e.k. diabetikus baracklekvár
*
Elkészítés:
A víz, tej, pici só keverékében megfozzuk a kolest. Ha langyos, hozzáadjuk a vajat és 1 evokanál Xilitet. Kihutjuk.
A túróhoz hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, 1 evokanál Xilitet, 1 mokkáskanál vanília aromát. Majd a túrós masszát a koleshez keverjuk. Belészórjuk az áztatott mazsolyát, óvatosan hozzákeverjuk a felvert tojáshabot is.
Kivajazott kisebb tepsibe ontjuk, a tetejére rásimítjuk a tejfolben elkevert dia-baracklekvárt.
Alsó rácson légkeveréssel 25 perc alatt megsutjuk.