Diabetikus kenyérke sütőzacskóban

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Diabetikus kenyérke sütőzacskóban

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1,2 dg friss élesztő
csipetnyi cukor,
1 mokkáskanál só
2 dcl kefír
3 evőkanál olaj
1 evőkanál kovászpor
sütőzacskó

*

Elkészítés:

Fél deciliter melegvízbe csipetnyi cukrot keverünk és feloldjuk benne az élesztőt, majd hagyjuk kicsit felfutni.
A kenyérsütőgépbe beleöntjuk az olajat, kefírt, a  felfuttatott élesztőt. Majd rászórjuk a lisztet, amiben előzőleg belekevertük a sót és a kovászport.
Miután a gép simára dagasztotta a tésztát, kiemeljük és egy kelesztőtálban szép magasra kelesztjük. Miután megkelt, átgyúrjuk, megformázzuk és beletesszük a sütőzacskóba, amit lezárunk.
Másodszor is megkelesztjük, majd tepsire téve kb.35-40 perc alatt készre sütjük. A kenyérke akkor jó, ha megkopogatva az alját kongó tompa hangot ad.
Rácson kihűtjük és csak utána szeleteljük.
Cukorbetegeknek ajánlom, nem ugrik meg gyorsan a cukorszint és nem utolsó sorban finom ízű kenyér.

Diabetikus kenyérke sütőzacskóban

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diabetikus kenyérke sütőzacskóban

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!