Hozzávalók:
Fehér alaptésztához
40 dkg sima liszt
20 dkg durum liszt
5 dkg élesztő
3 dl tej
1 dl olaj
6 ek cukor vagy 15 db édeske tabletta vagy 8-9 ml folyékony édesítőszer(Süssina)
A kakaós részhez további hozzávalók
3 ek kakaópor (cukrozatlan)
3 ek tej
3 ek cukor vagy 5 db édeske tabletta vagy 2,5 ml folyékony édesítőszer (Süssina).
*
Elkészítés:
1. Az alaptészta hozzávalóit a dagasztóba teszem, az élesztőt a tetejére morzsolom és egy kellemes tésztát dagasztatok.
2. Kétfelé veszem a tésztát (kb 55 dkg darabja), az egyik marad fehér a másikhoz hozzáadom a barna tészta anyagait és jól beledolgoztatom a tésztába.
3. A fehér és a barna tésztát ismét kétfelé veszem, így lesz 2 db fehér és 2 db barna tésztám.
4. Mindegyiket kinyújtom 3-5 mm -e és 1 fehér 1 barna tésztát egymásra terítek és mint a beiglit feltekerem.
5. Bekapcsolom a sütőt 50 C°-a beteszem az olajjal lekent kalácsot a sütőbe és 30 percig kelesztem, majd 170 C°-a kapcsolom a sütőt és 35 perc alatt megsütöm.
Tojás és cukor nélküli durumliszttel készülő kalács.