Diabatikus gesztenyés szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ritus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Diabatikus gesztenyés szelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg pörkölt , sótlan földimogyoró
2dkg amaránt 2dkg gesztenyemassza
5 tojás
1/2 teáskanál foszfátmentes sütőpor
1 1/2 evőkanál xilit
Krém
20dkg gesztenyemassza
10dkg kókusz zsír
1 1/2 evőkanál xilit melyet őrölt formájában porcukor helyett alkalmazunk
1-2 evőkanál sovány tej ,1-2 evőkanál rum

*

Elkészítés:

A mogyorót és az amarántot külön- külön ledaráljuk, mikor ez meg van hozzákeverjük a sütőport és azzal is jól elkeverjük. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá kezdjük verni , közben hozzáadjuk a xilitet majd a tojások sárgáját egyenként. Végül hozzáadjuk a mogyoró és amaránt összekevert őrleményét. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg egyenletes hőfokon készre sütjük. Mikor  készen van ketté vágjuk hagyjuk kihűlni majd krémmel töltjük.
Krém
A gesztenyemasszát apró lyukú reszelőn át nyomjuk , hozzá kavarjuk a meglangyosított kókusz zsírt ,xilitet, tejet és a rumot. Nagyon könnyű krémet kapunk, és ezzel töltjük be a ketté vágott tésztát. A krémből hagyjunk a tetejére is bevonni. Én 2 csomag masszát vásárolok mert akkor a tetejére is jut a reszelt masszából. Hűtőbe rakva másnap szeleteljük.

Diabatikus gesztenyés szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diabatikus gesztenyés szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!