Dél-Olasz rakott húsos penne

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Dél-Olasz rakott húsos penne

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg. darált sertéshús,
40 dkg. penne tészta,
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
3 db. hámozott paradicsom,
kevés őrölt pirospaprika,
1 mokkáskanál morzsolt bazsalikom,
só, frissen őrölt bors,
1 pohár (330 g.) tejföl,
1 kanál liszt,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés olíva olaj.

*

Elkészítés:

A tésztát sós forró vízben kifőzöm.
Nem teljesen, csak annyira, hogy kicsit maradhat roppanós is.
Az Olasz úgy mondja, hogy al dente.
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem.
Hozzányomom a fokhagymát, megsózom, és felöntöm a borral.
Ráteszem a darált húst, és fedő alatt addig pirítom, a míg kifehéredik.
Hozzáadom a hámozott paradicsomot, szétnyomom, megfűszerezem borssal, kevés paprikával, és bazsalikommal.
A megfőzött tésztát lecsöpögtetem, majd kivajazott sütőtálba egy kanálnyi zsemlemorzsát szórok, és erre ráhalmozom a főtt tészta felét.
Ráterítem a darált húsos ragut, amit megöntök a liszttel kevert tejföl felével.
A maradék tésztát is ráteszem, és a megmaradt tejfölt is ráöntöm.
Előmelegített sütőben megsütöm.
Tetejére tehető kevés reszelt parmezán, mozzarella, scamorza, de ez el is hagyható.

Dél-Olasz rakott húsos penne

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Dél-Olasz rakott húsos penne

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!