Debreceni tekercs

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Debreceni tekercs

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
4 db vastagabb sertéscomb, vagy csontnélkül karajt, 2 pár jó minőségű virsli, 1 db tojás, 1, 5 dl sör, 2-3 ek  liszt, só, bors ízlés szerint bő,olaj a  sütéséhez.

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A hússzeleteket vékonyra kiverjük, megsózzuk, majd egy-egy lehéjazott virslit rátéve szorosan feltekerjük, és hústűvel megtűzzük.
A tojást habosra keverjük a sörrel, liszttel, sóval és borssal. (Sűrű palacsintatésztának kell lennie.) A tekercseket először lisztbe mártjuk, ezután a tésztában megforgatva bő, forró olajban pirosra sütjük.
Sült burgonyával és tartármártással, vagy rizi-bizivel kínáljuk
Én most sima Füsti virlit használtam és nagyon finom lett!

Debreceni tekercs

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Debreceni tekercs

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!