Hozzávalók:
A golyokhoz:
50 g datolya
30 g csokoládés fehérjepor
50 g török mogyoró
50 g zabpehely
50 g mogyoróvaj
fél teáskanál fahéj
A beforgatáshoz:
kakaópor
kókuszreszelék
*
Elkészítés:
Késes aprítóval daráljuk le a mogyorót és a zabpelyhet.
Adjuk hozzá a fehérjét, és a fahéjat is.
Keverjük össze.
A datolyát öntsük le forró vízzel és hagyjuk puhulni.
Öntsük le róla a vizet és késes aprítóban zúzzuk pépesre.
A datolyapépet és a szárazanyagokat keverjük, gyúrjuk alaposan össze, míg egy szilárdabb, massza keletkezik.
A kész masszából kézzel apró golyókat formázunk, majd megforgatjuk kakaóporban és/vagy kókuszreszelékben Tegyük be egy kis időre a hűtőbe, amíg megszilárdul.
Gasztro ajándéknak is tökéletes.