Hozzávalók:
1 kg daràlt hús
2 dl tej
9 szelet füstölt sajt
9 szelet sonka
2 dl főzőtejszín
*
Elkészítés:
1.
A darált húshoz hozzáadunk 2 deci tejet, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
2.
Másnap kétfelé szedjük a masszát.
Mindkét részt külön-külön alufóliára szétterítjük.
Utána ráteszünk kilenc szelet füstőlt sajtot, kilenc szelet sonkát.
3.
Az alufólia segítségével feltekerjük mint a bejglit.
Sütőpapírra vagy kizsírozott tepsibe rakjuk és meglocsoljuk két deci tejszínnel.
4.
Előmelegìtett sütőben letakarva, 200 fokon 30 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát és még 30 percig pírítjuk.
Köret : rìzs
sajt
olívabogyó