Darázsfészek,vagy dióscsiga

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Darázsfészek,vagy dióscsiga

Darázsfészek,vagy dióscsiga

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg liszt
3dkg élesztő
2 tojássárga
2ek olaj
egy csipet só
1ek cukor
szükség szerint tej
Töltelékhez: 5 dkg
10dkg dió
porcukor ízlés szerint
Sütéshez: 2 dkg
2dl vaniliáscukorral édesített tej

*

Elkészítés:

Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk,
majd összedolgozzuk a liszttel,a tojássárgákkal,sóval,és annyi langyos tejjel dagasztjuk be,hogy közepesen kemény kelttésztát kapjunk.
Végül beledolgozzuk az olajat is.Duplájára kelesztjük.
Újjnyi vastag téglalappá nyújtjuk,megöntözzük a megolvasztott vaj és margarin keverékének felével,meghintjük a porcukros dióval,és feltekerjük.
Másfél újjnyi vastag szeletekre vágjuk,és az így nyert csigákat zsírozott magasfalú tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé.
Meglocsoljuk a maradék vaj-margarin keverékkel,és a hideg sütőbe toljuk,majd a sütőt begyújtjuk,hogy a melegedése alatt is keljen még a csiga.
Mikor majdnem kész,forró vaniliástejjel megöntözzük és készre sütjük.
A tésztát tölthetjük kakaóval és fahéjjal is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Darázsfészek,vagy dióscsiga