Hozzávalók:
60 dkg liszt
4 tojás sárgája
csipet só
4 dkg cukros tejben felfuttatott élesztő
kb. 3 dl langyos tej
A töltelékhez:
20 dkg puha vaj
20 dkg vaníliás porcukor
durvára tört dió
*
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk. Beletesszük a tojássárgákat, a sót, az élesztőt és a tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, hogy olyan legyen, mint a selyem. Meglisztezve letakarjuk tiszta ruhával, és hagyjuk kelni. Közben a töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk. A megkelt tésztát fél kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és a tetejét megkenjük a töltelékkel.(megszórtam dióval…) A tésztát jó szorosan feltekerjük, és 16 egyforma darabra vágjuk. A csigákat – csigás felükkel lefele – kivajazott tepsire tesszük, egymástól kissé távol. Hagyjuk itt is egy kicsit kelni( fél órát), félig megsütjük, akkor meglocsoljuk langyos cukros tejjel. Addig sütjük, míg szép piros nem lesz. Forrón tálaljuk.