Hozzávalók:
60 dkg liszt,
4 tojás sárgája,
csipet só,
4 dkg cukros tejben felfuttatott élesztő,…
kb. 3 dl langyos tej.
A töltelékhez:
20 dkg puha vaj,
20 dkg vaníliás porcukor.
durvára tört dió
*
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk.
Beletesszük a tojássárgákat, a sót, az élesztőt és a tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, hogy olyan legyen, mint a selyem. Meglisztezve letakarjuk tiszta ruhával, és hagyjuk kelni. Közben a töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk.
A megkelt tésztát fél kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és a tetejét megkenjük a töltelékkel.(megszórtam dióval…) A tésztát jó szorosan feltekerjük, és 16 egyforma darabra vágjuk.
A csigákat – csigás felükkel lefele – kivajazott tepsire tesszük, egymástól kissé távol.
Hagyjuk itt is egy kicsit kelni( fél órát), félig megsütjük, akkor meglocsoljuk langyos cukros tejjel.
Addig sütjük, míg szép piros nem lesz.
Forrón tálaljuk.