Hozzávalók:
5 dkg élesztő, 3 dl tej/vagy annyi h kelt tésztaszerű legyen/, 1 evőkanál cukor, 65 dkg liszt, 2 tojás sárga, 1 kiskanál só.
a töltelékhez: 25 dkg
a tetejére: 2 dl
*
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsolva futtasd fel. A maradék tejjel és a többi hozzávalóval alaposan dagaszd meg. Letakarva, langyos helyen keleszd a kétszeresére.
Eközben a puha vajat a darált dióval meg a porcukorral keverd össze. A tésztát finoman gyúrd át, és lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra. Kend rá a diókrémet, majd, amint a beiglit is szokás, csavard fel. Olvasztott vajba mártott késsel szeleteld fel. A szeleteket állítgasd egy kivajazott tortaformába. Azután előmelegített sütőben 180 fokon süsd kb. 20 percig. Ekkor kenegesd meg cukros tejjel, és süsd további 20-25 percig. A sütőből kivéve még melegen szórd meg vaníliás cukorral.
Akkor locsolom meg ha már majdnem kész!!!és készre sütöm!!