Hozzávalók:
1 csomag spagetti
7 dkg dara
3 ek zsir
2-3 merőkanál forró viz
egy csipetnyi só
*
Elkészítés:
A klasszikus módon kifőzzük a tésztát: egy edényben vizet forralunk, majd a forró vizbe belerakjuk a tésztát és időnként megkeverve a tészta csomagolásán megtalálható utasitás szerint kifőzzük. Mikor elérte az előirt időmennyiséget, fogunk egy szitát és a tésztát beleöntve átszűrjük a vizet. Hagyjuk szikkadni. Ezalatt elkészitjük a darát.
A darát zsiron állandóan kevergetve szép pirosra piritjuk, megsózzuk, és felöntjük 2-3 merőkanál forró vizzel. Ha a vizét elfőtte és morzsás lett, megforgatjuk benne a tésztát, ha kell, kissé még megzsirozzuk vagy megsózzuk. Azonnal tálaljuk.
Aki édesebben szereti, a tányérján izlése szerint megszórhatja porcukorral. Zsir helyett vajjal is készülhet.