Hozzávalók:
1 l tej
20 dkg búzadara
10 dkg cukor
5 dkg mazsola
3 dkg vaj, vagy margarin
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
2 tojás
öntet:
10 dkg cukor
1dl tejszín
1 dl tej
3 dkg vaj
*
Elkészítés:
A tejben jó sűrűre megfőzöm a búzadarát a cukorral, a mazsolával, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tűzről levéve még melegen hozzákeverem a vajat, vagy margarint, a tojások sárgáját, majd óvatosan a keményre felvert habot. Vízzel kiöblített tálba öntöm, hideg vízbe állítom, amíg lehűl. Ekkor tányérra borítom és leöntöm a karamellás öntettel. Az öntethez karamellízálom a cukrot, amikor világosbarna hozzáöntöm a tejszínt és a tejet, majd beleteszem a vajat. Addig főzöm együtt, amíg mártás sűrűségű lesz.
