Hozzávalók:
7 dl tej
15 dkg búzadara
4 ek. cukor
3 dkg mazsola
3 dkg vaj, vagy margarin
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
2 tojás
eperdzsem
*
Elkészítés:
7 dl tejbe belefőztem 15 dkg búzadarát, 2 tojássárgáját kikevertem 4 ek. cukorral, 1 vaníliás cukorral, hozzáadtam, beletettem 3 dkg megmosott mazsolát és belereszeltem 1 citrom héját, majd az egészet együtt sűrűre főztem.
Levettem a tűzről, még forrón belekevertem 3 dkg vajat és beleforgattam a tojások keményre vert habját. (1 csapott ek. cukorral vertem fel) Hideg vízzel kiöblített tálba öntöttem, lehűtöttem.
Amikor kihűlt tányérra borítottam és leöntöttem megmelegített eperdzsemmel. Vanília sodóval tálaltam.