Hozzávalók:
2 és fél dl dara
½ liter tej
2 tojás
3 evőkanál porcukor
csipetnyi só, mazsola
tojásfehérje
5 dkg vaj
lekvár
egy késhegynyi szódabikarbóna
*
Elkészítés:
2 és fél dl darát leöntünk ½ liter tejjel.
Belekeverünk 2 tojás sárgáját, 3 evőkanál porcukrot, csipetnyi sót, mazsolát, majd elvegyítjük a tojásfehérjékből felvert kemény habbal.
1-2 órát állni hagyjuk.
A Hot-pan-be beleteszünk 5 dkg vajat, felolvasszuk és beleöntjük a masszát.
Állandóan keverve készre pirítjuk.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral és lekvárral ízesítjük!
Megjegyzés: A darába tehetünk egy késhegynyi szódabikarbónát, ettől könnyebb lesz a daramorzsa!
Én a grízgaluskához is szoktam tenni egy kevés szódabikarbónát!