Hozzávalók:
30 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
csípet bors
csípet majoranna
1 mokka k só
1,5 dl étolaj
2 csapot kanél örült piros paprika
A palacsintához
6 db palacsintához
1 tojás
3 dl tej
két csípet só
20 dkg liszt kb.
*
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra daraboljuk, a fokhagymát is, és egy lábasba az étolajra tesszük, és pároljuk, amikor már puha, akkor a darálthúst hozzá tesszük, és a sót, a borsott, és a majorannát, és jól el keverjük, és puhára pároljuk, kicsi vízel lehet közben a folyadékot pótolni, és szaftosra pároljuk, és még a piros paprikát is hozzá adjuk, és kicsit össze rotyogtatjuk, közben a palacsintának a masszát ki keverük csomómentesre, és ki sütjük, kb hat db lesz.
Amikor a pörkölt kész, és a palacsinta is, a palacsintákat meg töltjük a darálthússal ami a szaftól mentes, és a palacsintákat fel tekerjük, és egymás mellé rakjuk egy jénai tálba, és a végén a szaftot, kb öt evk tejföllel össze keverük, és a palacsinta tetejére öntjük, és a forró sütőben kb 15 percig össze sütjük, és kész, nagyon finom!
				
															
															

