Hozzávalók:
8 db közepes méretű krumpli
500 g darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl víz
só
bors
paprika
olaj
tejföl(tetejére)
sajt(a tetejére)
*
Elkészítés:
A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük.
A hagymát apróra vágjuk olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, ezután felöntjük 1 dl vízzel és fedő alatt pároljuk, és fűszerezzük
A krumplikat meghámozzuk, és a hosszabbik oldalán kettévágjuk ezután egy kiskanállal kikaparjuk a belsejüket,
A kikapart krumplibél felét hozzákeverjük a darálthúshoz és azzal is dinszteljük kicsit.
A tölteléket a krumplikba halmozzuk, közepesen púposra töltve őket.
Egy tepsit kiolajozunk, majd belehelyezzük a krumplikat
Előmelegített sütőben, kb. 15percig sütjük, vagy amíg a töltelék teteje meg nem pirul. Tetejére sajtot reszeltem!!!!