Hozzávalók:
1fej vöröshagyma
fél dl olaj
1 kg darált hús lapocka
1 tk pirospaprika
só
bors
2db paradicsom
50 dkg tészta
30 dkg trapista sajt
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál ketchup
*
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk az olajon. Beletesszük a darált húst, amit fehéredésig sütünk. A tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát. Visszatesszük a tűzre, sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús kicsit levet ereszt, beletesszük a kockára vágott paradicsomot és a tejföllel elkevert ketchupot néhány perc alatt készre főzzük.
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük és leszűrjük és összekeverjük a darált hússal. A tésztát tűzálló edénybe tesszük és megszórjuk a sajttal.30 percre 170 fokra a sütőbe rakjuk .
Tálaláskor aki szereti még rakhat rá reszelt sajtot ,öntetekkel majonézzel is finom.