Hozzávalók:
50 dkg sertéshús
3 ek. olaj
1 üveg sűrített paradicsom(darabos)
1 fej hagyma
1 cikk fokhagyma
1 kk. kanál kakukkfű
1 kk. kanál bazsalikom
1 kk. oregáno
só, bors, kevés cukor
20 dkg spagetti tészta
20 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
A húst ledarálom.
A hagymát kockára vágom és világosra pirítom az olajon, hozzáteszem a darált húst, átforgatom amíg a hús kifehéredik. Megsózom, borsozom, ráteszem a többi fűszert is, a fokhagymát rápréselem, felengedem kevés vízzel, fedő alatt párolom.
Félidőben hozzáteszem a sűrített paradicsomot, ekkor kerül bele a cukor, mert az minden paradicsomos ételbe kell és még só, bors. Amikor puha a hús, akkor kész.
A spagettit sós vízben kifőzöm (nem kell szétfőzni, lehessen harapni, és leöblíteni sem kell), összekeverem a húsos szósszal, felét egy nagyobb jénaiba teszem, megszórom a reszelt sajt felével, majd ráteszem a tészta másik felét, és rászórom a maradék sajtot. Beteszem a sütőbe és addig sütöm, amíg a sajt jól ráolvad.
Tálalásnál még megszórom reszelt sajttal.