Hozzávalók:
50 d kg darált hús
1 csésze főtt rizs
só, ,bors, pirospaprika
ételízesítő
1 db tojás
3 pohár tejföl
1 kg zöldbab
1 kis fej vöröshagyma
petrezselyem
*
Elkészítés:
A zöldbabot puhára főzzük ételízesítős vízben.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsírban megdinszteljük.
Rátesszük a darált húst, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és egy kevés pirospaprikával.
Fedő alatt jól megpároljuk.
.
Kivajazunk egy sütőedényt, zsemlemorzsával megszórjuk és beleszűrjük a megfőtt zöldbabot.
Erre kanalazzuk a megpárolt darált húst, amibe tejfölt keverünk, és folytatjuk a rétegezést, a tetejére zöldbabot terítünk.
A tejfölbe tojást keverünk, sózzuk és leöntjük vele a rakott zöldbabot és betesszük a sütőbe és készre sütjük.