Hozzávalók:
1 közepes zsenge cukkini
6 db burgonya
só ízlés szerint
50 dkg darált sertéshús
2 ek étolaj
1 db vörös hagyma
2 kis gerezd fokhagyma
1 kk piros porpaprika
1 tk paprikakrém
őrölt bors ízlés szerint
330 gramm tejföl
15 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk,vékony karikákra szeljük,a magházat kivesszük belőle.
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,majd vékony karikákra szeljük.
Enyhén megsózzuk a cukkini és a burgonya karikákat is.
Az étolajon az apróbbra vágott hagymákat megdinszteljük.
Tűzről lehúzva megszórjuk piros paprikával.
1 dl vízzel felöntjük.
Rátesszük a húst és a felsorolt fűszereket.
Fedő alatt félkészre sütjük.
Egy 20×30 cm-es tepsit étolajjal kikenjük,megszórjuk zsemlemorzsával.
Az aljára tesszük vegyesen a burgonya,cukkini karikákat.
Erre kerül a darát húsos pörkölt 1/3 része.
Meglocsoljuk tejföllel.
Tovább folytatjuk a rétegezést.
A felső sort burgonya,cukkini keverékével zárjuk le.
Lekenjük tejföllel,megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra melegített sütőben,alufóliával lefedve 35 percig sütjük.
Fóliát levéve kb 10 percig,míg a sajt szép színt kapjon.
Jó étvágyat kívánok hozzá!