Hozzávalók:
Darálós keksz.
Hozzávalók: 4 egész
A kakaóshoz: .+ 2ek. cukrozatlan kakaó por.
Díszítéshez: 3 kocka
A kakaós díszítéshez. 1 ek. tojásfehérje 1,5 kanál citromlé 4ek. porcukor. /amennyit felvesz hogy kifojjon zacskóból/ Ezt jól kikeverjük. /Nem verjük habbá./
*
Elkészítés:
A négy egész tojást, /amiből elveszünk KB. 1 ek. fehérjét./ a 20dkg. margarint, és a 20dkg. cukrot robot géppel habosra keverjük. hozzá adjuk a vaníliás cukrot, sütőport, só, majd hozzá adjuk az átszitált lisztet, kemény tésztát gyúrunk hogy a daráló átmenjen. a húsdarálóra szerelt formán keresztül ki nyomjuk a tésztát és egyforma darabokra vágjuk. Sütő papírral bélelt tepsibe , a gázsütő közepes fokozatán világosra sütjük. A kakaós tésztához ugyan az a mennyiség kell csak hozzá adunk 2. ek. kakaót. A világos tésztát olvasztott csokival meg írjuk, a sötét tésztát citrom mázzal csurgatjuk meg. Ebből a mennyiségből 2db. közepes méretű tepsivel van. Jó étvágyat kívánok