Hozzávalók:
EBBŐL A MENNYISÉGBŐL 16 Darabot lehet késziteni
50 dkg liszt
2,5 dl tej
10 dkg cukor
2 tojássárgája
2,5 dkg élesztő
10 dkg olvasztott margarin
csipit só
1 tk. rumeszencia
TÖLTELÉK
10 dkg darált dió
4 ek mogyorokrém
3 ek tejszin
Lekenéshez
1 tojássárgája
1 ek tej
*
Elkészítés:
-a tészta hozzávalóit a kenyérsütögépbe adagoljuk és elinditjuk a dagasztó+ kelesztő programot
-ha nincs kenyérsütö …és kézzel dagasztjuk előbb az élesztöt kevés tejben felfuttatjuk és jól kidagasztjuk a tésztát
-letakarjuk és duplájára kelesztjük
-közben el készitjük a tölteléket
-összekeverjük a diót + mogyorókrémet + tejszint
-a megkelt tésztát a munkapadra boritjuk kicsit átdolgozzuk
-16 egyenlö részre osztjuk kb.62 g egy adag
-mindegyik darabot ellapitjuk ,közepebe 1 tk. tölteléket helyezünk ősszegömbölyitjük
-majd elnyújtjuk ovális formába
-derelyemetszövel bevagdossuk de ugy ,hogy a vége egybe maradjon
-a végeit megfogjuk és ellentétes irányba csavarjuk hogy spirál jellegü legyen ,rudacskákat egy muffin formába tesszük,úgy hogy a végeit összefogjuk
-letakarjuk …duplára kelesztjük majd tejes tojássárgával lekenjük
-180 fokon 15 perc alatt megsütjük
–

