Hozzávalók:
200 g satsumaimo (édesburgonya)
kevés olaj
1,5 ósaji viz (1,5 x 15 ml)
6öml cukor
6 ml szezámolaj
2 ek szezámmag
*
Elkészítés:
Jól megsikáljuk a burgonyánkat, majd srégan karikákra vágjuk. 10 percre bő vizbe áztatjuk, majd jól lecsöpögtetjük.
Azután egy serpenyőbe olajat hevitünk, majd beledobjuk a burgonyakockákat és fedő alatt jól megsütjük.
Azután kiszedjük őket, kitöröljük a serpenyőből az olajat, majd a következőket tesszük bele: viz, cukor és szezámolaj keverékét.
Felforraljuk, ha már a habok aprók lettek, akkor beletesszük a burgonyát.
Hozzáadjuk a szezámmagot is, és jól beleforgatjuk mig mindenhol nem éri a szósz, és nem karamellizálódik.
Italok mellé kiváló otsumami (inyencség).
Jó étvágyat kivánok! 🙂