Dagasztás nélküli kenyerem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Irénke

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

180

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

Dagasztás nélküli kenyerem

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 pohár kenyérliszt (pohár mérete 3 dl)
1t.k. só
2 dkg friss élesztö
kb.2 dl langyos víz

*

Elkészítés:

A lisztbe belekeverjük a sót,hozzá adjuk az élesztöt amit elötte egy kevés langyos tejben elkevertünk és a vízzel össze dolgozzuk a tésztát majd letakarjuk.
Ezzel egy elég lágy tésztát kapunk de ilyennek kell lenni ( olyan mint egy keményebb csusza tészta)
3 órát meleg helyen pihentetjük,(ha kelesztő tálban készited  akkor jóval kevesebb idő is elég) majd alaposan lelisztezett konyhai deszkára kiborítjuk hajtogatjuk  2x (mint a krumplis rongyost)
Majd újra rakjuk vissza a tálba fél órára.
Majd borítsuk ki a deszkára és most már csak formázzuk és rakjuk sütöpapírral kibélelt tűzálló edénybe aminek van fedele is .
A sütőt hevítsük fel 220 fokra   így süssük 30 percet ,majd vegyük le a fedőt és 20 percig még sütjük amíg a teteje szép piros nem lesz.
Vegyük ki a tálból a tetejét spricceljük le vízzel .

Dagasztás nélküli kenyerem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Dagasztás nélküli kenyerem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!