Dagasztás nélküli kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Dagasztás nélküli kenyér

Dagasztás nélküli kenyér

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

·         3 csésze liszt (sima fehér liszt vagy fehér tönkölybúza)
·       1,5 teáskanál só,
·         ¼ tk porélesztő vagy 1 dkg élesztő
·         1,5 csésze víz.
A csésze amivel mérek 3 dl –  es.

*

Elkészítés:

A lisztet egy kelesztő tálba szitáltam és az összes hozzávalót hozzátéve jól összekevertem, nem dagasztottam. Egy konyharuhával letakartam és otthagytam másnap reggelig a konyhapulton 12-13 órát. Akkor egy jól belisztezett (én kukoricalisztet használok) deszkára tettem és a két egymással szemben lévő oldalakat egymásra hajtottam. A sütőt bekapcsoltam 250 fokra és egy jénai tálat előmelegítettem benne. A tésztát ebbe a tálba tettem egy laza mozdulattal, egy másik jénaival fedtem be és 230 fokon sütöttem 30 percig. Akkor a tetejét levettem és még 30 percig sütöttem. A végén simán kijött a jénaiból. Nagyon finom, ropogós, de mégsem nagyon kemény, belül pedig nagy lyukak voltak. Az íze pedig csodás. Azt hiszem máskor is így fog készülni ebben az edényben a kenyér.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Dagasztás nélküli kenyér