Hozzávalók:
1 szép nagyobb dagadó, 3 db zsemle, 5 db tojás, 3 cs petrezselyem levél, só, bors, 30 dk csirkemáj, 2 fej hagyma, pici olaj,fokhagypapor
*
Elkészítés:
A dagadót a hentessel felszúrattam kívül belül megsóztam és állni hagytam amig a tölteléket elkészítettem.
Zsemléket felkockáztam, ráütöttem a tojásokat, jól összekavartam és állni hagytam, amig a voroshagymát pici olajon megfonnyasztottam ( almareszelőn reszeltem le) beletettem az apróra felvágott csirkemájat, borsoztam, fokhagymaport és sót kevertem hozzá, ( nem kell sütni, csak éppen hogy összepárolódjon, mert a húsban is sűlni fog) Közben a petrezselyem levelet összevágtam apróra és azt már a zsemléhez tettem, majd a májas keveréket is beleraktam a dagadóba és hústűkkel betűzte a nyílást.
Lehóliáztam a tepsibe és kb 60 perc alatt készre sütöttem, levettem a fóliát és megkentem a húst vajjal és pár pillanatra még visszatettem a sütőbe.
Ha kihűlt akkor lehet szépen szeletelni.
Jó étvágyat hozzá, nagyon finom lett !