Hozzávalók:
1 kg. csirkemell filé
2 evőkanál olivaolaj
1 kávéskanál currypor
szójaszósz ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma, vagy ennek megfelelő mennyiségű fokhagymakrém (én a saját készítésű fokhagymakrémemet használtam)
só
frissen őrölt színes bors
apróra vágott zellerlevél, vagy zöldségzöldje
1 teáskanál kukoricakeményítő
*
Elkészítés:
A vokot felmelegítjük, beletesszük az olajat, s a csíkokra vágott csirkemellet.
Állandó kevergetés mellett, magas hőfokon fehéredésig sütjük a húst, majd rátesszük a fűszereket.
A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz is sós.
Ekkor a hús kis levet fog engedni, ha szükségesnek látjuk, még tehetünk alá egy kevés vizet is.
Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, s ha kb, 10-12 perc alatt -vastagsától függően – megpuhult a hús (ne főzzük túl, mert akkor kemény lesz), hozzáadjuk.
Ekkor már csak egyet-kettőt rottyantunk rajta, ne főzzük túl, mert akkor híg lesz.
A főzés legvégén tesszük rá az apróra vágott zellerzöldet.
Én kukoricás rizzsel tálaltam.