Hozzávalók:
80 dkg kicsontozott pulyka felső comb
4 ek napraforgóolaj
1 mk durvára tört köménymag
2-3 gerezd fokhagyma
késhegynyi chilipor
½ mk gyömbérpor
2-3 mk currypor
1 ek liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
2 dl húsleves (ételízesítőből is jó)
2 dl főzőtejszín
só
pár csepp citromlé
*
Elkészítés:
Csirkéből is el lehet készíteni!
A combfilét 1 centis kockákra vágjuk, a megforrósított olajon fehéredésig sütjük, majd megsózzuk, 1 dl vizet öntünk alá, és fedő alatt, kb.
45 perc alatt, néha megkeverve, vajpuhára pároljuk.
Közben fűszerezzük az összetört köménnyel, zúzott fokhagymával, chilivel, gyömbérrel.
A lisztet a húslevessel és a tejszínnel simára keverjük, a húsra öntjük, és kevergetve, 2-3 perc alatt besűrítjük.
Ha szükséges, még megsózzuk, és egy kevés citromlével ízesítjük.
Mazsolás párolt kölessel és ananászkarikákkal tálaljuk.